Välkommen till 8er.org Scandinavia

  • Välkommen till 8er.org Scandinavia - Den internationella 8er gemenskapen. Detta forum är tillägnad 1989-1999 BMW 8-serien (Modell E31). Ta gärna en stund åt att läsa denna korta introduktion till forumet.

    Huvudsaklig diskussion
    Du är nu inne i den huvudsakliga diskussionen gruppen. Här kan du diskutera allt som rör den E31 BMW 8-serien som inte passar i de andra underforum. Om du behöver reparera, felsökning eller service hjälp, eller vill publicera reparations instruktioner för att hjälpa andra kan du använda det underforumet Teknik och Underhåll. Om du vill köpa, sälja eller byta E31 delar eller bilar, använd underforumet köp och Sälj. Under delen Träffar så presenteras träffar runt om i Skandinavien. Om du vill visa världen din bil i bilder, använda underforumet Bilder. För något annat som inte är relaterade till E31, använd underforumet Forum ej E31.

    Forumets riktlinjer
    Här är några grundläggande riktlinjer som bör göra forumets upplevelse bra för alla:
    · Var trevlig, respektera andras åsikter.
    · Personliga ärenden, privata diskussioner eller liknande förs via PM eller mail.
    · Det är inte tillåtet att skapa eller sprida uttalanden som är stötande eller ärekränkande. Argumentera gärna, men låt det aldrig spåra ur till pajkastning.
    · Använd alltid forumet och (om tillämpligt) utnyttja de resurser som anges nedan innan du öppnar nya inlägg.
    · Använd ett beskrivande ämne ”titlar”. "Vill du ha information om ”Endast värme i bilen" är långt mer sannolikt att attrahera rätt personer än ett vagt ämne som ”Värme Hjälp".
    · Försök att använda korrekt stavning och grammatik och var försiktig med förkortningar eller slang som inte alla kan förstå. Detta forum besöks av medlemmar från hela världen.
    · Det går utmärkt att använda andra språk tex Engelska eller Tyska som exempel, vilket kan medföra en större respons.
    · Var försiktig med beskrivningar som "förarsidan" och "passagerarsidan". Vi har medlemmar i både vänsterstyrda och högerstyrda länder enhet. I de flesta fall är det bättre att bara använda vänster och höger från och med tanke hur man sitter inne i bilen.
    · När man ber om hjälp eller information, v.g. ange detaljer och (om tillämpligt) vad du redan provat. Vad som kan se irrelevant ut kan faktiskt vara mycket viktigt. Skriv inte "850", använd exakt modellbeteckning som omfattar tillverkning datum, typ av växellåda, motor och marknad version. Till exempel "05/97 M73 850Ci automatisk (DE LHD)".
    · Bilder säger mer än tusen ord. Bilderna behöver inte vara perfekta men tänk dig in själv så dessa inte behöver tolkas, gör så bra och detaljerade bilder du kan. När din fråga besvaras,
    · Lämna gärna feedback i ämnet. Detta är ett sätt att hjälpa andra som kanske har följt din tråd eller snubblat på den via forumets sökning. Även om ingen här kunde hjälpa dig men du hittat ett svar någon annanstans är mycket uppskattat att du uppdaterar ämnet med ett svar.

    Resurser
    Följande webbplatser innehåller produktionsdata, el-scheman, manualer reparation, reservdelskataloger, ... för BMW E31 8 serien. Varje E31 ägare eller entusiast bör ha dessa bokmärken.

    8coupe.com [produktionsdata] - BMW 8-serien kansli innehåller detaljerade uppgifter om produktion av alla tillverkade E31. Du vill veta hur många 850CSi importerades till USA eller vad exteriörfärger fanns tillgängliga? Om du ser en E31 till salu kan du begära även BMW 8-serien kansli för mer information om detta fordon (av integritetsskäl endast för fordon som är offentligt till salu). BMW 8-serie kansli har för närvarande bilder, försäljnings annonser och ägare från över 6000 E31. Om du inte gjort detta, snälla hjälp inventeringen projektet genom att registrera din E31 till BMW 8-seriens kansli!

    e31.net [övergripande information] - En av de äldsta webbplatser för BMW E31 8-serien av kollegan och medlemmen Mike. Produktionen Datat är föråldrad jämfört med 8coupe.com, men e31.net ger en utmärkt översikt av tekniska detaljer som prestandaspecifikationer, dimensioner, utväxling mm

    bmwfans.info [elektronisk reservdelskatalog] - Den elektroniska reservdelskatalog (ofta kallad ETK) är ett ovärderligt verktyg för att lokalisera delar och artikelnummer för de som utför egna reparationer. Skriv bara in de sista sju tecknen i ditt VIN (chassinumret) för en korrekt överblick över delar till din E31a. Observera att du inte kan beställa delar på denna webbplats. De angivna priserna är inte heller exakta detaljhandels priser, men oftast en god indikation på om du måste sälja ditt förstfödda barn.

    realoem.com [elektronisk reservdelskatalog] - Liknande bmwfans.info, men utan möjlighet att slå upp hänvisningar.

    bmwtechinfo.com [reparationshandbok] - BMW 8-serien reparationshandbok är skruvarens bästa vän. I den hittar du detaljerade anvisningar om hur du utför service åtgärder och reparationer.
    wuffer.ca [el scheman] - Tom Carter alias "Wuffer" är en kanadensisk E31 veteran känd i de flesta E31 forum för hans engagemang i 8-serien och stöd till andra ägare. På hans hemsida finns en rad handböcker, bland annat elektriska felsökning manualer (ETM 1991, 1992, 1993, 1994 och 1995) och elektrisk felsökning manuell diagnostik (ETMDP).


    Andra online E31 Forum
    Bortsett från detta Internationella forum, 8er.org är också värd för en tysk klubb med en målgrupp E31 ägare och entusiaster i Tyskland, Schweiz och Österrike, och en fransk Klubb för ägare och entusiaster i Frankrike och Belgien. Dessa Klubbar är öppna men inte tillgängliga som standard beroende på ditt medlemskap (join "Z01: DA-CH" för det tyska samhället och "Z01: FRANKRIKE" för den franskspråkiga Klubben).
    8er.org är hemsida för två E31 klubbar, en tysk/schweizisk/österrikisk klubb och en fransk klubb. Dessa klubbars forum är endast tillgängliga för betalande klubbmedlemmar. För priser och medlemskap i klubben, vänligen kontakta Reinhard (tyska/schweiziska/österrikiska klubben) eller Fabrice (franska klubben).

    Utanför 8er.org det finns flera andra online-forum värda att nämna:
    bimmerforums.com [engelska] - Internationell
    roadfly.com [engelska] - USA/Kanada
    bimmerforums.co.uk [Engelska] - Storbritannien
    clube31.de [Tyska] - Tyskland/Schweiz/Österrike
    clube31.nl [Nederländska] - Nederländerna/Belgien
    e31.es [spanska] - Spanien

Jetzt mitmachen!

Sie haben noch kein Benutzerkonto auf unserer Seite? Registrieren Sie sich kostenlos und nehmen Sie an unserer Community teil!